MITT I SKOGEN
NÄRA STAN

Brf Stenbrottet ligger inbäddat i slänten nedanför Skinnefjällshöjden, i direkt anslutning till de lummiga skogsomgivningarna som ger en naturnära känsla. Skogen runt omkring uppmanar till spännande lekar för barnen och i området finns både förskola och låg- och mellanstadieskola. Det är cirka tio minuters promenad till Mölnlycke centrum.

Mölnlycke – ett centrum i utveckling
Mölnlyckes centrum låg ursprungligen vid ortens gamla järnvägsstation, söder om Massetjärn, men flyttades successivt under 1900-talet till sitt nuvarande läge mellan Rådasjön och Massetjärn. De senaste åren har det genomgått en kraftig omvandling som gett det en stadsliknande kärna. Järnvägsstationen flyttades i sin tur 2003 och är nu samlokaliserad med ortens bussterminal under namnet Mölnlycke resecentrum. Här finns ett stort utbud av butiker och restauranger, samt vårdcentral och apotek.

Kultur
Mölnlycke kulturhus, invigt 1990, har en scen som används för konserter och teatergästspel samt som biograf. På Wendelsbergs Teater och Skolscen, som drivs av Wendelsbergs folkhögskola, spelas föreställningar med skolans egna studenter. I ortens musikliv märks bland annat Mölnlycke musiksällskaps blås- och stråkorkestrar samt Mölnlycke storband, ensembler som har varit aktiva i flera decennier.

Naturen runt hörnet
Mölnlycke har många grönområden, bland annat Rådasjöns naturreservat och Finnsjöns friluftsområde. Genom centrum rinner Mölndalsån på sin väg från Landvettersjön till Rådasjön. Här finns gott om motionsslingor för den aktiva eller om du bara vill njuta av härliga skogspromenader längs vandringsleder och skogsstigar.

Mindre än 20 minuter till Göteborg
Storstadens arbetsmarknad och dess utbud av nöje, kultur och restauranger når du med pendeln eller expressbuss från Mölnlycke station. Du cyklar eller promenerar till stationen på några minuter. Ska du åka någonstans med bilen, oavsett om det är möte i Göteborg eller i Borås, är det inte långt till riksväg 40.